Het Woldstrand ligt in een Natura 2000-gebied. Daarom is in het onderzoek gekeken of kitesurfen tot verstoring leidt. Uit de studie blijkt dat er geen negatieve effecten optreden als er aan voorwaarden wordt voldaan. Alleen in de periode van april tot en met september is kitesurfen toegestaan. Een andere voorwaarde is dat het kitesurfen beperkt blijft tot een afgebakend gebied.
Foto:Zwemindex.nl
Aanvraag bij provincie en Rijkswaterstaat
De vergunningaanvraag wordt door de provincie Flevoland in behandeling genomen. Een proces dat enkele maanden in beslag kan nemen. Tot die tijd blijft kitesurfen bij Zeewolde verboden. Behalve een Omgevingsvergunning is er voor het kitesurfen ook een ontheffing nodig van Rijkswaterstaat, vanwege het Binnenvaartpolitiereglement.
Waarom een kitesurflocatie bij Zeewolde?
De belangstelling voor kitesurfen is de afgelopen jaren sterk gegroeid. "Strand Horst is een populaire kitesurfspot in de buurt, alleen kun je daar niet het water op als de wind uit het oosten komt. Dan is het te gevaarlijk. In Nederland zijn er maar weinig plekken waar je kunt kitesurfen met oostenwind. Met de komst van een officiële kitesurflocatie bij het Woldstrand wordt invulling gegeven aan een langgekoesterde wens van veel kitesurfers,” aldus de wethouder.
Lees ook:Zeewolde onderzoekt mogelijkheden voor kitesurfersLees ook:Zeewolde onderzoekt mogelijkheden voor kitesurfers