Zeewolde

Nieuwe ondernemer in het Horsterwold: “Ambitieus”

Het heeft even geduurd, maar er komt nu dan toch een nieuwe onderneming in het Horsterwold. Staatsbosbeheer is al jaren op zoek naar pioniers voor een aantal afgelegen locaties. Lisette van ‘t Hof wil op haar perceel langs de Groenewoudse weg een restaurant starten met recreatie en overnachting. Na jaren aan het plan gewerkt te hebben mag ze nu eindelijk van start.

Ze heeft alleen nog niet echt genoten van haar succes: “Dat was super leuk. Maar eigenlijk heb ik er geen moment van gemaakt. Dat wilde ik wel heel graag. Maar ik ben hier zolang mee bezig en was al zo aan de achterkant aan het kijken van hoe ik het dan zou regelen, dat ik eigenlijk gelijk al weer in de regelmodus stapte. Er is heel veel.”

“Ik doe alles. Alles wat je ziet heb ik zelf bedacht en gemaakt.” - Lisette van ‘t Hof

Nieuwe ondernemer in het Horsterwold: “Ambitieus”

Het heeft even geduurd, maar er komt nu dan toch een nieuwe onderneming in het Horsterwold. Staatsbosbeheer is al jaren op zoek naar pioniers voor een aantal afgelegen locaties. Lisette van ‘t Hof wil op haar perceel langs de Groenewoudse weg een restaurant starten met recreatie en overnachting. Na jaren aan het plan gewerkt te hebben mag ze nu eindelijk van start.

Ze heeft alleen nog niet echt genoten van haar succes: “Dat was super leuk. Maar eigenlijk heb ik er geen moment van gemaakt. Dat wilde ik wel heel graag. Maar ik ben hier zolang mee bezig en was al zo aan de achterkant aan het kijken van hoe ik het dan zou regelen, dat ik eigenlijk gelijk al weer in de regelmodus stapte. Er is heel veel.”

“Ik doe alles. Alles wat je ziet heb ik zelf bedacht en gemaakt.” - Lisette van ‘t Hof

 

Het perceel waarop haar bedrijf Terra Wolde komt te staan heeft een grootte van meer dan vier voetbalvelden. Daarop wil ze naast een restaurant, recreatie en overnachting ook een voedselbos, een moestuin, schapen, kippen en varkens. “We proberen wel zoveel mogelijk circulair te doen. Het is allemaal heel ambitieus. Ik ben ook wel zo realistisch dat niet alles van eigen land en bodem kan komen, dus we zoeken ook een goede leverancier die ons hierbij kan helpen.”

image00001

Dat Lisette de eerste ondernemer is die op één van de zeven beschikbare percelen begint komt omdat Staatsbosbeheer selectief is in de selectie. "We vragen vrij specifieke ondernemers", vertelde Hans Breeveld van Staatsbosbeheer, boswachter in het Horsterwold begin mei. "Je moet ook wat toevoegen en het moet levensvatbaar zijn. We hebben veel verzoeken gehad, maar vaak is het niet levensvatbaar”. Daarnaast zijn voorzieningen als gas, water en elektra ver weg.

“Heel veel mensen zeggen: ‘hoe krijg je hier een businessmodel uit?’”, vertelt Lisette, die hoopvol is: “Ik heb een foodtruck gehad en een horecazaak. Met de foodtruck was ik één van de eersten die daarmee begon. Dat mensen dachten van: ‘zó, wat is een foodtruck?’ En de horeca onderneming was in een leegstaand kantoorpand. Dat mensen zeiden van: ‘oké, niemand wil hier een broodje eten’. Nou ja, soms weten mensen niet dat ze een behoefte hebben tot die er is en ze denken ‘wat leuk’. Dat hoop ik hier ook te doen.”

 

Klein beginnen
Lisette wil alles in 5 jaar klaar hebben. Op 2 juli wil ze al op een kleine schaal beginnen met een klein restaurant in een kas en zes tenten in het bos. Daar overnachten is niet voor iedereen: “Als je van pionieren houdt dan zit je hier goed. Want het zijn niet de gebaande paden die hier platgetreden gaan worden. Dus ik zeg ook gewoon heel eerlijk: ‘neem muggenspul mee, neem spul tegen brandnetels mee en je regenlaarzen’. Want als het regent dan zit je met je voeten in de blubber. Ik word hier heel gelukkig van. En ik geloof ook dat er meer mensen zijn, maar dat het gros van Nederland hier niet gelukkig van wordt. Maar ik denk een heleboel mensen ook wel.”

Nieuwe ondernemer in het Horsterwold: “Ambitieus”
Watch the video

 

Het perceel waarop haar bedrijf Terra Wolde komt te staan heeft een grootte van meer dan vier voetbalvelden. Daarop wil ze naast een restaurant, recreatie en overnachting ook een voedselbos, een moestuin, schapen, kippen en varkens. “We proberen wel zoveel mogelijk circulair te doen. Het is allemaal heel ambitieus. Ik ben ook wel zo realistisch dat niet alles van eigen land en bodem kan komen, dus we zoeken ook een goede leverancier die ons hierbij kan helpen.”

image00001

Dat Lisette de eerste ondernemer is die op één van de zeven beschikbare percelen begint komt omdat Staatsbosbeheer selectief is in de selectie. "We vragen vrij specifieke ondernemers", vertelde Hans Breeveld van Staatsbosbeheer, boswachter in het Horsterwold begin mei. "Je moet ook wat toevoegen en het moet levensvatbaar zijn. We hebben veel verzoeken gehad, maar vaak is het niet levensvatbaar”. Daarnaast zijn voorzieningen als gas, water en elektra ver weg.

“Heel veel mensen zeggen: ‘hoe krijg je hier een businessmodel uit?’”, vertelt Lisette, die hoopvol is: “Ik heb een foodtruck gehad en een horecazaak. Met de foodtruck was ik één van de eersten die daarmee begon. Dat mensen dachten van: ‘zó, wat is een foodtruck?’ En de horeca onderneming was in een leegstaand kantoorpand. Dat mensen zeiden van: ‘oké, niemand wil hier een broodje eten’. Nou ja, soms weten mensen niet dat ze een behoefte hebben tot die er is en ze denken ‘wat leuk’. Dat hoop ik hier ook te doen.”

 

Klein beginnen
Lisette wil alles in 5 jaar klaar hebben. Op 2 juli wil ze al op een kleine schaal beginnen met een klein restaurant in een kas en zes tenten in het bos. Daar overnachten is niet voor iedereen: “Als je van pionieren houdt dan zit je hier goed. Want het zijn niet de gebaande paden die hier platgetreden gaan worden. Dus ik zeg ook gewoon heel eerlijk: ‘neem muggenspul mee, neem spul tegen brandnetels mee en je regenlaarzen’. Want als het regent dan zit je met je voeten in de blubber. Ik word hier heel gelukkig van. En ik geloof ook dat er meer mensen zijn, maar dat het gros van Nederland hier niet gelukkig van wordt. Maar ik denk een heleboel mensen ook wel.”

Advertentie