Video

Winnaars fluitketelschuiven en Kwist 't

Op 4 januari vond na 2 dagen voorrondes op de ijsbaan van Zeewolde Winterworld de finale-avond plaats van het fluitketelschuiven.

In totaal deden er 16 teams mee welke verdeeld over 2 en 3 januari eerst de voorrondes hebben gespeeld. Via een schema konden zij op de finale avond nog een paar wedstrijden schuiven om zo punten te verdienen. Uiteindelijk werd de finale gespeeld tussen de Voetbal Coaches en Brandweer 1. Onder luidde aanmoediging van enthousiaste spelers en publiek won brandweer 1 de eerste prijs. Deze werd overhandigd door hoofdscheidsrechter Burgemeester Gorter.

Kwist 't uitslag

Aansluitend vond om 19.30 de uitslag plaats van Zeewolde ‘K Wis ‘t. Voor de derde keer konden teams tussen kerst en oud & nieuw 75 vragen beantwoorden. Met een record aantal van 73 teams deden er meer dan 400 mensen mee aan dit spel.

in totaal konden er 183 punten verdeeld worden. Echter was de hoogste score 159 punten. De gemiddelde score lag op 117 punten.

Uiteindelijk heeft team Roverscouts de kwis het beste beantwoord met 159 Punten. Team Explorers was een sterke tweede met 157 punten. Deze winnaars namen cheques van € 444,44 en respectievelijk € 222,22 in ontvangst.