Sport

HC Zeewolde Heren 1 - Assen 1

Zondag ontving het eerste heren team van HC Zeewolde het heren team van Hockey Vereniging Assen. De wedstrijd begon goed met al na een minuut of 5 een prachtig wipballetje van Pim Vercauteren in de lange hoek, wat de doelman van Assen compleet verraste. Een paar minuten later kwam Assen weer langszij door de aan hun toegekende strafcorner onhoudbaar langs invallend veteranen doelman Rob Veuger te pushen.

Nadat het spel een tijdje heen en weer was gegaan maakte een Assener verdediger een overtreding, zodat HCZ ook een strafcorner kreeg toegewezen. Deze werd door Tommes Dollekamp onhoudbaar in de touwen gejaagd. Een paar minuten later wist Milan Quintus de score op 3-1 te brengen na een mooie uitspeelactie. Assen werd door Zeewolde stevig in de verdediging gedrukt, wat weer eenstrafcorner opleverde na een verdedigende fout van Assen, welke wederom door Tommes werd benut. Even later kreeg Assen een grote kans om de stand op 4-2 te brengen nadat er een strafbal aan Assen was toegekend na een doelpunt voorkomende overtreding van een Zeewolder verdediger.

De uitstekend keepende Rob Veuger wist deze strafbal gelukkig te stoppen, waardoor Zeewolde met een 4-1 voorsprong de rust in kon gaan.

Na de rust voerde Assen de druk sterk op waardoor binnen 10 minuten de voorsprong van Zeewolde werd gereduceerd tot 4-3. Nadat het spel een minuut of 10 aan beide kanten veel
kansen opleverde kreeg Zeewolde weer de overhand en wisten Pim Vercauteren en Jelmer Smit de voorsprong weer naar 6-3 te brengen. Onder luid applaus werd doelman Rob Veuger daarna vervangen door de uit Jongens A afkomstige reserve doelman en zoon Thomas Veuger. Even later was het Assen dat een strafcorner wist te benutten, maar de achterstand van Assen werd een minuutje of wat later weer vergroot door een strafcorner toegekend aan Zeewolde.

Tommes Dollekamp zag dat de Assener uitlopers de kans op een doelpunt erg klein maakten, waardoor hij de bal opzij gaf aan Pim Vercauteren, die de bal onhoudbaar in sloeg.
Uitstekend keepwerk van Thomas Veuger kon niet voorkomen dat Assen hierna weer een strafcorner kon benutten, waarmee de stand op 7-5 kwam.
Nog geen minuut later maakte een van de Assener verdedigers een verdedegingsfout, waardoor Maurice vd Weerd de eindstand op 8-5 kon brengen.Met deze winst, de derde op rij, staat Zeewolde nu ongeslagen op de tweede plaats in de derde klasse, op doelsaldo net achter Eelde, en ook op doelsaldo net voor op Leeuwarden.

Volgende week speelt HCZ heren 1 uit tegen Ares uit Apeldoorn.