Sport

Hockey: Zeewolde onderuit tegen Ares...

Na een goede competitie start verwachtte HCZ heren 1 dit weekeinde de eerste echte test, een uitwedstrijd in Apeldoorn tegen Ares. Dit team is een oude bekende van Zeewolde van de afgelopen jaren, en tijdens de wedstrijd ging het er dan ook meteen fanatiek aan toe. Ares had het spel van Zeewolde goed geanalyseerd, wat er voor zorgde dat de eerste helft zwaar verliep. Deze sterke tegenstander met een goed tactisch plan zorgde voor de nodige problemen voor de Zeewolder heren. Dit resulteerde binnen 10 minuten in een achterstand door een tip-in waar keeper Tommie Hooij kansloos tegen was. Uit een rebound op hun eerste corner maakte Ares even later ook nog de 2-0. Gezien het wedstrijd beeld was dit niet onterecht te noemen en moesten de Zeewolder heren in de rust wat gaan veranderen.

Hierdoor stond er na de rust een compleet ander team in het veld en domineerde Zeewolde de wedstrijd. Dit resulteerde in vele kansen maar het zat er helaas niet in.
Het was een wedstrijd waarop deze kansen niet, zoals in de afgelopen weken, in doelpunten resulteerden. Toch wist Roderick Duinker de ban te doorbreken door een assist van Jelmer Smit met zijn backhand te bekronen tot een doelpunt. De spanning was hierdoor weer volledig terug in de wedstrijd, maar voor HCZ en de massaal meegereisde supporters zat een, op basis van het spel in de tweede helft, zeer verdiend gelijkspel er helaas niet in.
Eervolle vermelding voor top keeper Tommie die zijn zoveelste strafbal stopte bij een 2-0 achterstand. Volgende week zijn de Zeewolder heren vrij, maar daarna gaan ze weer verder met een uitwedstrijd in het verre noorden tegen Roden.