Politiek

Bouwe van der Weide vervangt Egge Jan de Jonge bij CDA

CDA Zeewolde heeft sinds vandaag een nieuwe fractievoorzitter. Bouwe van der Weide werd donderdagavond tijdens de gemeenteraad beëdigd als vervanger van Egge Jan de Jonge. Voormalig wethouder De Jonge gaf eind juni al aan te vertrekken uit de politiek.

"Ik heb geen vertrouwen", liet hij destijds in niet mis te verstane bewoordingen weten. "En dat komt doordat een aantal mensen in de afgelopen jaren op een oneerlijke manier bestuurlijk actief is geweest hier in Zeewolde", zei De Jonge. Hij gaf aan daarom niet de rol als raadslid te kunnen uitvoeren en op te stappen uit de politiek van Zeewolde.

Donderdag werd officieel afscheid van hem genomen. Burgemeester Gerrit Jan Gorter richtte zich als voorzitter van de raad rechtstreeks tot Egge Jan de Jonge. "Ik wil je danken voor je inzet voor onze samenleving en veel succes wensen bij de baan waar je inmiddels aan begonnen bent."

Bouwe van der Weide vervangt Egge Jan de Jonge bij CDA

Hij kreeg "het traditionele raadsafscheidscadeau" aangeboden. "Dankjewel", reageerde De Jonge, deze zal een mooie plek krijgen op zolder." De Jonge bedankte voor de mogelijkheid om zelf nog een woord te spreken en stond zijn plaats direct af.

Bouwe van der Weide werd vervolgens naar voren geroepen; hij is door het CDA aangewezen de vacature in te vullen. Van der Weide legde de eed af en nam daarop zijn plaats in de gemeenteraad in.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie