Zeewolde

(T)huisfeestje in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde ter ere van Kinderboekenweek

Bij mij thuis! Dat is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek.

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde viert ook dit jaar weer een groot feest ter ere van de Kinderboekenweek. Voel je woensdag 4 oktober extra thuis in de bibliotheek! Kom naar ons gratis (T)huisfeestje van 14.00 tot 16.00 uur. 

Basisschoolleerlingen maken met behulp van diverse activiteiten kennis met alles rondom het thema (T)huis. Ontdek door het werk van Vluchtelingenwerk dat het niet vanzelfsprekend is om een veilig thuis te hebben, leer je naam te schrijven in andere talen met onze deelnemers van Huis voor Taal, ontdek met de Basisz welke voorwerpen er vroeger in huis waren en waar ze voor werden gebruikt of doe de speurtocht.

Wie weet proef je ook wel een bijzonder hapje uit een cultuur die je misschien nog niet kende! De dames van Breed Vermaak zullen deze middag door de bieb lopen voor het nodige entertainment. 

Over het thema

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kan je heel ver over het land uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zoveel van elkaar leren!

Kinderboekenweek 

De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het lezen bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en krijgen lezers bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel gratis een boekenweekgeschenk. Dit jaar is het thema Bij mij thuis. 

Meer info: www.flevomeerbibliotheek.nl/kinderboekenweek

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie