Bekeken werd welke informatie daarbij van belang is en wat de aandachtspunten bij zo’n schouw zijn. Andere gesprekspunten waren woensdagavond de haalbaarheid van technieken als alternatief voor aardgas in individuele woningen en welke voordelen collectieve inkoop zou kunnen hebben. Als voorbeelden van mogelijk geschikte alternatieven werden genoemd de buurtbatterij, groen gas (gas op basis van biogas heeft na verbetering en zuivering dezelfde eigenschappen als aardgas) en waterstof. Duidelijk werd wel dat er nog veel in ontwikkeling is en nog lang niet alles zomaar toepasbaar is. Ten slotte werden ook participatie en communicatie besproken. Bewoners kregen de gelegenheid naar voren te brengen wat zij zelf willen organiseren, waarbij verteld werd of en welke ondersteuningsmogelijkheden er dan voorhanden zijn.
De bezoekers aan de thema-avond vertelden elkaar ondertussen welke stappen zij zelfs reeds gezet hebben bij het verduurzamen van hun woning. Zo werden als voorbeelden genoemd: zonnepanelen, led-verlichting, HR++ Isolatieglas (‘dat scheelt echt’), vloerverwarming, koken op inductie, spouwmuurisolatie (‘als het maar geen vleermuizen lokt’) en verwarming in het koude jaargetijde op 19 graden (‘wen je aan, niks mis mee’).
Op donderdag 8 november staat er opnieuw een thema-avond op het programma. Dan worden betaalbaarheid, organisatie, ondersteuning & financiering en ‘koppelkansen’ onder de loep genomen.