Sport

vvZeewolde opnieuw gedegradeerd

De voetballers van Zeewolde 1 zijn er niet in geslaagd om de 2-0 achterstand opgelopen in Hulshorst ongedaan te maken. De wedstrijd eindigde in 1-1 waardoor Zeewolde is gedegradeerd naar de kelder van het zaterdagvoetbal de 4e klasse.

Onder tropsiche omstandigheden ging de wedstrijd van start. Het weer had zeker invloed op de publieke belangstelling. Het publiek dat er was zocht de schaduw op van het terras, de parasols of de struiken en bomen op de korte zijde van het veld. Het veld was voor de gelegenheid gesproeid waardoor de toch al tropische temperaturen op het veld niet nog veel verder zouden oplopen. Ondanks het beregende veld was het een opgave en uitdaging voor alle spelers om aan de klus te beginnen. Zeewolde wist wat het moest doen en zette direct aan. Een scrimmage in de eerste minuut bleef zonder schade voor Hulshorst. Na 29 minuten was het wel raak. Martijn van Heesbeen wist Pieter Blom met een steekpass te bereiken in het strafschopgebied. Haroen Sirat kon de aanvaller alleen stoppen door een overtreding. Scheidsrechter Ten Berge gaf een strafschop en Ramon Chaigneau maakte geen fout: 1-0. Verder dan de strafschop kwam Zeewolde de eerste helft niet. Hulshorst verdedigde zorgvuldig en Zeewolde probeerde het wel met combinatievoetbal, maar wist zich eenmaal in de buurt van het 16 meter gebied geen raad of Hulshorst gaf één van de vele hoekschoppen weg. Zeewolde werd uit de hoekschoppen nauwelijks gevaarlijk.

Na de rust ging Zeewolde met Ruben Stoelhorst voor Jasko Etemovic op jacht naar de 2-0. Het kreeg ook enkele mogelijkheden. Een schot van Ramon Chaigneau werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt net als een vrije trap van Martijn van Heesbeen. Aan de andere kant had Romero Butz de mannen van Hulshorst een paar keer van de 1-1 afgehouden. In de 75e minuut was Harm Jan de Boer te scherp voor Butz: 1-1. Zeewolde zette nog alles op alles met twee verse krachten maar Hulshorst hield makkelijk stand en mag hierdoor volgend seizoen uitkomen in de 3e klasse. Zeewolde eindigde met 10 man. Scheidsrechter Ter Berge stuurde Job Hoogedoorn met direct rood van het veld en had daarbij iets gezien of gehoord dat verder iedereen was ontgaan.

Zeewolde degradeert twee seizoenen op rij en komt volgend seizoen uit in de kelder van het amateurvoetbal op zaterdag. Het is de vraag met welke spelers en welke begeleiding Zeewolde dat volgend seizoen gaat doen.