Sport

VVZ Maatje staat klaar voor Zeewoldenaren

Martijn Wortman, Marianne Blotenburg, Ankie Hoppen, Monique Kos, Harry Sijm en Gerrit van de Beek hebben een speciaal project opgezet om hulpbehoevende plaatsgenoten de helpende hand te bieden. “VVZ Maatje is begonnen vanuit de gedachte dat onze voetbalvereniging voor iedereen een veilige haven, een afleiding of een tweede huis zou moeten zijn en dat extra aandacht binnen de vereniging ook wenselijk is”, zegt Wortman.

De initiatiefnemers willen daarbij leden, trainers en leiders, ouders en begeleiders ondersteunen bij problemen zoals het betalen van contributie of het verkrijgen van sportkleding, maar ook taalproblemen of complexe ervaringen (zoals ADHD of grensoverschrijdend gedrag).

VVZ Maatje staat klaar voor Zeewoldenaren

VVZ Maatje legt de verbinding tussen de voetbalvereniging en de gemeenschap in Zeewolde. Door samenwerking met gemeente, scholen, andere verenigingen, fondsen en stichtingen (zoals Sam&, Jeugdfonds Sport en Stichting Leergeld) wil zij een veilige plek creëren waar iedereen een leven lang kan sporten.

Een aantal leden is inmiddels geholpen met het verstrekken van sportkleding, waaronder verschillende Oekraïners die op deze manier kennis konden maken met VV Zeewolde, geeft Wortman aan. “Daarnaast is er kledingbank opgezet waarop kinderen en volwassenen een beroep kunnen doen, als zij niet over de middelen beschikken om materialen aan te schaffen.”

Tolk

Verder is er een Coördinator Vreemde Talen actief bij de club. “In Zeewolde wonen namelijk meer dan 90 verschillende nationaliteiten en ook die weten onze vereniging te vinden. We vinden het belangrijk dat iedereen bij ons een goede start kan maken. Daarom zijn we blij dat Khalid Msikine de eerste Arabische tolk is die betrokken is bij VV Zeewolde. Met zijn hulp kunnen we het gesprek tussen trainer/leider en ouder/kind makkelijker laten verlopen, waardoor het voor kinderen makkelijker wordt om mee te doen.”

Vragen kunnen altijd gesteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie