Sport

VV Zeewolde ziet droom uiteen spatten

VV Zeewolde is er zaterdagmiddag niet in geslaagd de finale van de play-offs te bereiken voor een plek in de tweede klasse. Het sterke spel in de eerste helft waarin een 2-0 voorsprong werd genomen, maakte na rust plaats voor onzekerheid, irritatie en persoonlijke fouten. Tegenstander Enter Vooruit profiteerde optimaal van de geboden kansen en ging er uiteindelijk met de volle winst vandoor: 2-3.

Door het resultaat kwam de formatie van Carl Aventurin met lege handen te staan en was het seizoen in één keer voorbij. “In twintig minuten tijd gaven we het volledig weg”, analyseerde Aventurin de wedstrijd in één zin. “Ongrijpbaar en onverklaarbaar waar de onzekerheid erin sluipt. De wissel van Denilçon Ramazan en daarop volgend direct de eigen goal. Twee klappen in één keer.” In de rust leek er nog geen vuiltje aan de lucht, VVZ was de eerste helft heer en meester geweest en had de tegenstander volledig in de tang.

Logo van voetbal vereniging zeewolde in de kleur blauw wit met een voetbal

“Ik heb nog benoemd dat de jongens steeds de focus moesten blijven houden, weten dat Enter nog opportunistischer zou gaan spelen en wij ons hoofd koel moesten blijven houden. Doen waar we goed in zijn.” Het pakte allemaal anders uit, Aventurin zag hoe zijn ploeg alles weggaf. “Het lukte ons uiteindelijk niet en de persoonlijke fouten werden direct afgestraft. Alle drie de goals waren mede door ons eigen toedoen helaas. Het kwam in ieder geval niet door de kwaliteiten van de tegenstander, want die hadden ze vrijwel niet, op een goede werkethiek na.” De VVZ-trainer zag hoe het seizoen zodoende in mineur eindigde. Toch weigerde hij bij de pakken neer te gaan zitten. “We moeten hieruit lessen halen en ervaringen meenemen naar volgende seizoen.

Nu frustratie en teleurstelling en opladen voor volgend seizoen, waar het nog beter zal moeten en wij de vervolgstap moeten realiseren.”

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie