Sport

Vrouwenwielrennen Nederland viert 25-jarig jubileum met 25-uurs race

Vrouwenwielrennen Nederland (VW) bestaat alweer 25 jaar. En dat wordt groots gevierd. Gedurende het hele jaar, maar in het bijzonder tijdens een heuse 25-uurs race. Op 24 en 25 juni aanstaande organiseert VW een 25-uurs race in Zeewolde.

Zowel overdag als ‘s nachts zitten onze rensters op de racefiets en gaan zij deze uitdagende uitdaging met elkaar aan. Vrouwenwielrennen Nederland is 25 jaar geleden opgericht door Nelly Voogt en Cora Westland om meisjes en vrouwen de finesses van het wielrennen te leren door het geven van trainingen en het organiseren van wedstrijden. Het bleek een schot in de roos. In die tijd was er weinig (trainings)aanbod voor rensters bij  wielerverenigingen. De animo voor deze trainingen groeide en inmiddels zijn er VW-groepen actief in Utrecht, Amstelveen, Amsterdam, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Rotterdam. En dit jaar is wel heel speciaal. Waar we in het profcircuit praten over de successen van SD Workx, praten we bij VW vooral over de 25-uurs race. Dit evenement is uitdagend voor alle deelnemende rensters, die allemaal het uiterste uit zichzelf gaan halen. Het evenement vindt plaats in/vanuit Zeewolde.

Een groep vrouwelijke wielrensters die juichend een high five doen

Er zijn verschillende routes uitgestippeld die de teams kunnen rijden. Er wordt gestreden om punten en de eer. Het is een sociaal en uitdagend evenement. Het eten wordt verzorgd door Jesper Boom en is 25 uur lang afgestemd op sportieve (top)prestatie.

Tussen het fietsen door is er ruimte voor wieler yoga en massage en er is uiteraard tijd om de tactieken en ervaringen met elkaar te delen.
Onze sponsoren voor dit evenement: Duppal BV, Thesor, Oggel Consultancy, Intouch IT BV, Avesqo.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie