Sport

Martijn Schoemaker brons op nationaal podium atletiek

Martijn Schoemaker mag zichzelf rekenen tot een van de snelste jongens van NL rekenen op 150m binnen de D2 junioren. Tijdens de Nationale D-spelen in het Olympisch stadion werd hij in een tijd van 18,77 derde op deze afstand. Ook op de 80m wist hij zich te plaatsen voor de finale. Hier werd hij 4e. Buitengewoon knap gedaan: op een dag twee voorronde wedstrijden en dan in de finale toch nog een keer je tijden verbeteren!

Zeewolde dringt zich steeds hoger op in de nationale ranglijsten. In totaal wisten 5 atleten uit Zeewolde zich te plaatsen voor dit toernooi.  Bij de JD1 behaalde ook Araya Wolfs de finale op de 80m, waarbij hij eindigde op een knappe 7e plaats. Bij het verspringen werd hij 6e. Jari Voorn (JD2) liet knappe verbeteringen zien op zijn PR's op de 150m. Op deze afstand werd hij 14e, en 12e op de 80m.

Senna Kampinga (JD2) deed mee met het verspringen en de 1000m. Wanneer hij zijn PR had gelopen was hij 6e geworden, nu een mooie 10e plaats (3:08,62).
Ook Selina Franken (MD2) liet zien dat het niet de dag was voor uitschieters op de 1000m.  Na bijna een volle ronde op 3e positie te hebben gelopen werd er versneld en moest ze de kopgroep laten lopen. Gerekend vanaf haar PR had ze 2e kunnen worden, vandaag moest Selina genoegen nemen met een 7e plaats (3:11,62). Ook dat is sport!