Sport

Hockey, HCZ Heren 1 - Leeuwarden H1

Afgelopen zondag ontving Zeewolde het eerste team van MHC Leeuwarden. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd, de teams namen de 2e en 3e plek in van de 3e klasse. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een spannende wedstrijd met de nodige doelpunten.

En dit bleek al in de 9e minuut toen Jorrit vd Weide het beslissende tikje kon geven en uit een door Jacques Gathier gegeven voorzet wist te scoren. Helaas kon Leeuwarden 3 minuten later de voorsprong al weer ongedaan maken door ook een strafcorner te benutten na een overtreding van HCZ.
Het massaal aanwezige publiek kon gelukkig nauwelijks 3 minuten later alweer juichen, nadat een inzet van de naar Zeewolde teruggekeerde Sebastiaan Gunther die, via de keeper bij Jelmer Smit terecht kwam, afgerond kon worden.
Helaas bleek ook dit keer de voorsprong van HCZ van korte duur te zijn, net 2 minuten later wist Leeuwarden een Strafbal te benutten die na een zware overtreding van verdediger Lars Titulaer gegeven werd, waardoor Lars ook een gele kaart met de daarbij behorende straftijd van 10min gekregen had. Keeper Tomislav Hooij koos helaas de verkeerde hoek, en was daardoor kansloos.

Zeewolde ging met 10 man zwaar in de verdediging, waardoor Leeuwarden gelukkig geen voordeel kreeg van hun 'man-meer' situatie. In de 31e minuut kon keeper Tomislav een aan Leeuwarden toegekende strafcorner net niet onschadelijk maken waardoor Leeuwarden voor het eerst in de wedstrijd de leiding kon nemen.
Na de rust begon Zeewolde weer met veel druk op de Friese goal, wat in de 6e minuut van de 2e helft resulteerde in een door Tommes Dollekamp benutte strafcorner die de stand op 3-3 bracht. Net een minuut later keek HCZ helaas weer tegen een 3-4 achterstand aan na een doelpunt van de Friezen. Leeuwarden kon hun voorsprong een minuut of 10 later zelfs uitbreiden naar 3-5. 10 minuten voor tijd kreeg Zeewolde weer aansluiting na een door Pim Vercauteren benutte strafcorner, maar ook hier had Leeuwarden al weer snel een antwoord op. In de voorlaatste minuut kon Tommes nog een strafcorner benutten, maar helaas had HCZ geen tijd genoeg om nog te proberen de gelijkmaker te scoren, zodat de eindstand 5-6 voor de gasten uit Friesland werd.