Sport

6-3 winst voor eerste heren team van HCZ

Afgelopen zondag 10 september  is het eerste heren team van HCZ weer aan de competitie begonnen met een thuiswedstrijd tegen Zutphen. Door het wegvallen van een aantal routiniers is het team dit seizoen versterkt met een aantal jonge spelers uit Heren 2, aangevuld met invallers uit Jongens A1. Zutphen ging direct na het beginsignaal fel in de aanval, wat resulteerde in een tegendoelpunt in de allereerste minuut. In de 10 minuten die hierop volgden bleef Zutphen heel zwaar aanvallen, wat door goed verdedigen en uitstekend werk van doelverdediger Tomislav Hooij gelukkig niet resulteerde in meer schade in de vorm van tegendoelpunten.

Hierna begon het team van HCZ steeds beter te draaien, wat al snel resulteerde in de gelijkmaker gescoord door Jelmer Smit, waarmee de wedstrijd weer helemaal open lag. Een paar minuten later kwam Zeewolde met 2-1 voor te staan door een prachtig doelpunt van jeugdspeler Siebe Kiljan, die hiermee in zijn allereerste wedstrijd in Heren 1 zijn visitekaartje overduidelijk af gaf. Zutphen ging hierna ook weer vol in de aanval, wat resulteerde in de 2-2. Vlak voor rust kwam Zeewolde weer voor te staan door een doelpunt van Tommes Dollekamp.

Na rust dacht Jorrit vd Weide "Wat Zutphen kan kunnen wij ook" en scoorde binnen 40 seconden na het begin van de 2e helft de 4-2. Jeugdspeler Tys Bout lukte het ook nog bijna om te scoren, maar het was routinier Pim Vercauteren die een mooie kans benutte, en de 5-2 scoorde. Zutphen probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, wat uiteindelijk resulteerde in de 5-3, maar vlak voor het eindsignaal was het Jelmer Smit die met een prachtige uitspeel actie de eindstand op 6-3 bracht.

Al met al was deze wedstrijd, mede door het schitterende weer, voor de toeschouwers een prachtig schouwspel.

5-3 winst voor HCZeewolde