Politiek

'Meta-vergadering' met een uur vervroegd

De raadsvergadering van donderdag 16 december begint om 19.00 uur. De fractievoorzitters hebben vanavond in het presidium besloten het aanvangstijdstip met een uur te vervroegen.

Tijdens de komende raadsvergadering wordt gestemd over het wel of niet doorgaan met de plannen voor de komst van een hyperscale datacenter van Meta in de gemeente Zeewolde. Aanvankelijk stond deze vergadering voor 20.00 uur op het programma, maar gezien de ruime agenda hebben de fractievoorzitters besloten het aanvangstijdstip van deze raadsvergadering te verplaatsen naar 19.00 uur. De uitdrukkelijke wens bestaat om deze avond in The Lux te laten plaatsvinden, maar wanneer corona roet in het eten gooit, is het nog mogelijk om over te gaan op een digitale vergadering.

'Meta-vergadering' met een uur vervroegd

Doordat er om 19.00 uur wordt afgetrapt, is er een uur langer uitgetrokken voor de vergadering. 'Trekkersveld 4' wordt naar voren gehaald en wanneer hier over gestemd is, kan de rest van de vergadering worden besproken. Mocht het alsnog niet lukken de hele agenda op één avond af te werken, wordt de raadsvergadering voortgezet op maandag 20 december.

Advertentie