Zeewolde

Verband brand gemeentehuis en autobrand niet uitgesloten

Verband brand gemeentehuis en autobrand niet uitgesloten

De twee nachtelijke incidenten in Zeewolde zijn mogelijk toch aan elkaar te verbinden. Dat liet politiechef Miklos Coumou weten tijdens het persuur op het gemeentehuis van Zeewolde.

In de nacht van zondag op maandag waren er twee incidenten vlak na elkaar. Om 2.50 uur zag een toevallig passerende surveillance-eenheid van de politie een bestelbus in brand staan op de parkeerplaats nabij de honkbalvereniging aan de Horsterweg. Aan de achterzijde kwamen de vlammen eruit. In de omgeving was niemand te bekennen. De brandweer heeft het voertuig geblust en de bestelbus is uiteindelijk afgetakeld. “De brandweer kon geen duidelijke restanten meer vinden, maar brandstichting lijkt het meest waarschijnlijk.” Er werd contact gelegd met de eigenaar, die aangifte heeft gedaan.

Om 3.40 uur volgde de brand bij het gemeentehuis. “Het inbraakalarm ging af en de politie was zeer snel ter plaatse.” Er werd brand in en buiten het pand geconstateerd, waar een enorme explosie aan vooraf gegaan was. “Vermoedelijk is één en ander ontstaan door vuurwerk. De brandweer heeft door snel ingrijpen erger kunnen voorkomen. Desondanks is er veel schade ontstaan: ruiten zijn gesprongen en het plafond is zwaar beschadigd. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.” Het sporenonderzoek ter plaatse is inmiddels afgerond en camerabeelden uit de omgeving worden momenteel bestudeerd.

“In eerste instantie leek het te gaan om twee losstaande incidenten, maar omdat de brandweer heeft aangegeven dat er bij de bestelbus waarschijnlijk ook sprake is van brandstichting, wordt een verband niet langer uitgesloten.”

Advertentie