Zeewolde

Reactie gemeente Zeewolde op uitspraak Raad van State

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Trekkersveld 4 in Zeewolde. De Afdeling heeft het besluit van de gemeenteraad van 16 december 2021 vernietigd.

"Als gemeente hebben wij kennis genomen van deze uitspraak. Met de vernietiging van het bestemmingsplan is de vestiging van een hyperscale datacenter definitief niet mogelijk.

Omdat het bestemmingsplan geheel is vernietigd, betekent dit ook dat de uitbreiding van het bedrijventerrein Trekkersveld niet mogelijk is. De Afdeling heeft geoordeeld dat de plannen voor het datacenter en het bedrijventerrein onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De vernietiging van het gehele bestemmingsplan Trekkersveld 4 betekent dat de gemeente opnieuw aan de slag moet met de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein Trekkersveld. Wij gaan hiermee voortvarend aan de slag."

Een van de schetsen van het datacenter zoals die is ingediend
Archief: Een van de schetsen van het datacenter zoals die is ingediend

Wethouder Helmut Hermans: “Ik kan mij voorstellen dat er vragen zijn over de mogelijke gevolgen van deze uitspraak. Wij hebben een gemeentelijk belang en zijn nog steeds in goed gesprek met de betrokken partijen. In het belang van onze positie én die van anderen kunnen wij hier op dit moment geen uitspraken over doen.”

Lokale Omroep Zeewolde zal komende dagen diverse mensen om reacties vragen, deze zullen dan ook gepubliceerd worden en in het dossier van het datacenter worden toegevoegd

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie