Zeewolde

Martin Lopez Marulanda en Margriet Staal – van Bork winnen kleur- en dichtwedstrijd

45 prachtige kleurplaten 3 mooie gedichten. Dat is de opbrengst van de kleur- en dichtwedstrijd die Woonpalet organiseerde rond de Pinkendag.

Zeewoldenaren Martin Lopez Marulanda en Margriet Staal – van Bork sprongen er op creatief vlak bovenuit met hun inzendingen en winnen het Playmobil pakket (Martin) en het eigen gedicht op canvas (Margriet).

De jury - bestaande uit medewerkers van Woonpalet en bestuursleden van HBZ – heeft erg genoten van de creatieve en originele kleurplaten en gedichten. De kleurplaat van Martin viel op omdat Martin niet alleen de bloemen, bijen, vlinders en konijntjes zo mooi had ingekleurd, maar ook de achtergrond met twee kleuren had mee gekleurd. Verder viel duidelijk op met hoeveel aandacht hij de koe had ingekleurd. Een schaduwrandje langs zijn snuit, en extra vlekken op zijn lijf en staart.

Het gedicht van Margriet getiteld ‘Natuur’ sprong eruit om verschillende redenen.

Margriet, Meneer Bos en Martin op een rij met hun prijzen
‘Martin Lopez Marulanda en Margriet Staal – van Bork ontvangen hun prijs uit hangen van Gerrit Bos, directeur-bestuurder Woonpalet'

Margriet gaf haar gedicht ritme door het eindrijm en bracht er afwisseling in door ook met beginrijm te spelen zoals ‘kwakende kikkers’. De witregel is slim ingezet en de vrolijke wending aan het eind van het gedicht is goed gekozen, want zeer passend bij Woonpalet ‘Ik ga weer terug naar huis, open de deur en ben weer thuis’.

Prijzenpot

Op maandag 18 september ontvingen de winnaars uit handen van Gerrit Bos, directeur-bestuurder Woonpalet hun prijs. Martin is hartstikke blij met het Playmobil Country Grote boerderij pakket. Margriet ontving een bos bloemen. De canvasprint met haar gedicht is in bestelling en ontvangt ze zodra deze binnen is.

Betaalbaar, duurzaam en goed wonen

Woonpalet staat voor betaalbaar, duurzaam en goed wonen. En maakt haar rol als dé lokale woningcorporatie waar door regelmatig nieuwe woningen te bouwen. Duurzaamheid, biodiversiteit en klimaatadaptatie zijn uitgangspunt bij wat Woonpalet onderneemt. Zodoende ook het thema ‘Natuur’ voor deze vrolijke wedstrijd. Dat de kleurplaat speciaal voor deze gelegenheid gemaakt is door Zeewoldenaar Henry Signpainter, is de spreekwoordelijke kers op de taart.

Het winnende gedicht: 

Natuur

Ik wandel buiten
De vogels fluiten
Omgeven door bomen en bloemen
Zie ik vlinders fladderen, hoor bijen zoemen
Ruik de geur van vers gemaaid gras
Ontwaar eendjes in een waterplas
Kwakende kikkers in de vijver
Een spin weeft zijn web vol ijver
Er dartelen lammetjes in de wei
Loop langs bloeiende rozen voorbij

Voel druppels van de regen
Ik kan er wel tegen
Kijk even omhoog
Zie een regenboog
Ik ga weer terug naar huis
Open de deur en ben weer thuis

Margriet Staal-van Bork

 

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie