Zeewolde

Cultuurfonds Flevoland investeert Zeewolde cultuur projecten

In het eerste kwartaal van 2024 heeft het Cultuurfonds Flevoland een bedrag van €158.000 geïnvesteerd in 24 verschillende cultuur- en natuurprojecten in de provincie Flevoland. Onder deze projecten bevinden zich twee lokale initiatieven.

Een van deze initiatieven betreft de Stichting Paasverhaal Zeewolde, die een financiële ondersteuning van €3.000 heeft ontvangen voor de realisatie van de muziektheaterproductie "Paasverhaal Zeewolde". Deze productie werdt afgelopen vrijdag opgevoerd op het raadhuisplein in Zeewolde

Daarnaast heeft het Zeewolder Symfonie Orkest een aanzienlijke financiële injectie gekregen van €6.500 voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten. Deze investering zal niet alleen de artistieke kwaliteit van het orkest versterken, maar ook de muzikale ervaring van de leden en het publiek ten goede komen.

kruis en dame op podium van paasverhaal

Het Cultuurfonds Flevoland speelt een cruciale rol in het ondersteunen van dergelijke projecten. Jaarlijks investeert het fonds meer dan €40 miljoen in diverse culturele en natuurlijke initiatieven door heel Nederland, inclusief de Caribische delen van het koninkrijk en Suriname. Deze financiële steun wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij, alsmede door schenkers, donateurs en partners van het fonds.

Als een van de twaalf provinciale afdelingen van het Cultuurfonds draagt Cultuurfonds Flevoland bij aan het verrijken en stimuleren van de culturele en natuurlijke diversiteit binnen de regio.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie