Zeewolde

Balletschool Zeewolde viert 35 jaar dans en traditie

Op zaterdag 16 september was het niet alleen een viering van het 35-jarig jubileum van Balletschool Zeewolde, opgericht door Tilly Verhaar, maar het was een viering voor heel Zeewolde.

De balletschool is inmiddels zo'n geïntegreerd onderdeel van de gemeenschap dat, zoals burgemeester G.J. Gorter benadrukte, het instituut simpelweg onmisbaar is geworden.

Burgemeester Gorter beschreef treffend de rol van dans in de gemeenschap: "Dansen is feest en als er feest is, wordt er gedanst en is de balletschool van de partij." In een poging de diepe invloed van de school in kaart te brengen, polste hij de bomvolle zaal over hun connectie met de school - van huidige jonge dansers tot volwassenen die ooit gedanst hadden, en zelfs de 'oude garde' die zich herinnerde ooit op verplichte dansles te zijn geweest.

De viering werd echter pas echt gestart na enkele indrukwekkende dansvoorstellingen door oudere leerlingen van de school.

Tilly Verhaar en Burgemeester Gorter op het podium in theater de Kluit met balletters zittend op achtergrond

Deze wervelende optredens culmineerden in een spectaculaire finale ter ere van Tilly Verhaar en Jinte, die nu ook een centrale rol speelt in het beheer van de school.

Na de voorstellingen was er tijd voor feest. Jonge bezoekers werden getrakteerd op limonade en andere lekkernijen. Buiten konden ze hun energie kwijt op de opgestelde springkussens.

De viering van het 35-jarig jubileum van Balletschool Zeewolde was niet alleen een mijlpaal voor de school zelf, maar een viering van de diepe connectie tussen de school en de gemeenschap van Zeewolde. De dag was een eerbetoon aan de kracht van dans en de blijvende impact van de school op generaties dansers.

Foto's: Ruud van Velzen
tn DSC06409tn DSC06410tn DSC06417tn DSC06420tn DSC06422tn DSC06423tn DSC06427tn DSC06429tn DSC06439tn DSC06446tn DSC06450

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie