weer

Het weerbericht tot 17 februari door Florian Polak

We hebben afgelopen week eigenlijk wel van alles gehad qua weer. Hoe is dat komende week, moeten we rekening houden met veel regen, of zien we eindelijk de zon weer eens voor een langere periode? Florian Polak heeft het weer voor de komende week in een overzicht.

Vanochtend trekt de regen weg naar het noorden. Aan het einde van de ochtend wordt het weer droog. Vanuit het zuiden komen een aantal buien echter alweer dichterbij, deze bereiken ons tegen de avond. Het wordt 10°C en de wind waait zwak tot vrij matig uit het zuidwesten.

Maandag komen we kortstondig onder invloed van een uitloper van een hogedrukgebied, waardoor we in de middag een mix van zon en wolken zien. Er ontstaan wel een aantal buien, maar de meesten ontstaan ten oosten van Zeewolde. De temperatuur komt uit op 9°C, 2°C boven normaal. De wind is (vrij) matig en draait naar het westen.

Het weeroverzicht van maandg tot vrijdag met op de achtergrond een foto van een betonpad in het bos met blauwe luchtVanaf dinsdag neemt de onzekerheid toe. Het hogedrukgebied trekt naar het oosten, waardoor ze haar grip op Nederland lijkt te verliezen. Wij komen dan op de grens te liggen van warm en nat weer aan de ene kant en droger weer met normale temperaturen aan de andere kant. Op dit moment lijken we aan de warme en natte kant te komen. Dinsdag is een overgangsdag. In eerste instantie laat de zon zich nog zien, maar gedurende de dag wordt de bewolking dikker en in de nacht naar woensdag gaat het ook regenen. De wind draait naar het zuidwesten en de temperatuur komt opnieuw uit op 9°C.

Woensdag bereikt de echte zachte lucht Zeewolde, het wordt niet kouder dan 12°C. Op zich lenteachtige temperaturen, maar het weer is meer herfstachtig. Er valt regen, het is bewolkt en er staat een matige wind uit het zuidwesten.

Ook donderdag verloopt met 13°C extreem warm. Het belooft een wisselvallige dag te worden, met van tijd tot tijd regen. De wind zwakt iets af en draait naar het zuiden.

Ook op vrijdag lijkt het niet droog te blijven, met opnieuw niet of nauwelijks ruimte voor de zon. Qua temperatuur doen we een stapje terug, maar met 12°C is het nog steeds veel te warm.

Als we verder kijken, lijkt het erop dat de temperatuur richting normale waarden zakt (7-8°C). We lijken iets meer onder invloed van een hoge druk te komen, waardoor de neerslagkansen dalen en de kans op zon stijgt. De wind lijkt ook af te nemen. Met de nodige onzekerheid lijkt het mooi weer in de voorjaarsvakantie te worden. 

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp