Sport

Finale LOKO Loop

Afgelopen weekend was het alweer de vierde en laatste wedstrijd van de LOKO Loop seizoen 2018/2019. Naast het dagklassement werd in deze wedstrijd ook gestreden voor een plaats in het eindklassement.

Finale Lokoloop

Bij de jeugd zagen we in het dagklassement van de 1km categorien voor een gouden medaille: Loueann Huijsmans, Thijmen Versteeg, Maud Langendijk, Mareijn van Beusichem, Roan van Dam, Julynn Huijsmans en Per Bakker. Evert Eveleens werd op deze afstand de winnaar binnen de Steratleten. Naell Huijsmans, Berber Schaap en Merijn Korthof gingen er op de 2,5km opnieuw vandoor met het goud. Rick Petersen ontving als Steratleet eveneens goud op de 2,5km. Op de 5km was de snelste man Gert Jan Tichelaar (19.21) , Britt Veenstra (24.27) bij de vrouwen. Derrek Heuveling was opnieuw oppermachtig op de 10km (39.00), vlak voor Han Wolsing (39.14) en Wouter Zondervan (39.34). Natalia Kozuch was deze dag de snelste vrouw op de 10km. De harde wind maakte dat geen van de lopers in de buurt kwamen van de parcoursrecords.

Deelnemers die aan drie wedstrijden of meer hadden deelgenomen deden mee in het eindklassement. Verdeeld over diverse categorieen troffen we daarbij aan op de eerste plaatsen: Mylène Minkhorst, Ivan Korthof, Natalie Verlinden, Hugo Gerrets, Sander, Zeger Knipmeijer, Rinske Blom, GertJan Tichelaar (5km), Stefan Minkhorst, Derrek Heuveling, Desiree de Ronde, Wouter Zondervan, Derek Farr (10km). Bij de jeugd op de 2,5km: Naell Huijsmans, Berber Schaap, Merijn Korthof, en Rick Petersen en op de 1km Yenthe Minkhorst, Thijmen Versteeg, Maud Langendijk, Mareijn van Beusichem, Carina Pastoor, Roan van Dam, Julynn Huijsmans, Per Bakker, Jan Pieter Schelling, Jody Stegeman.
De LOKO Loopcompetitie werd georganiseerd met dank aan LOKO ICT en Paramedisch Centrum Luxor (EHBO). De daguitslag als ook het volledige eindklassement is te bekijken via www.zeewolde-atletiek.nl.

* Foto's: Diana van der Es