‘Bouwen aan een diverse agrofoodsector is daarbij belangrijk’, stelt Krijn Poppe, senior economist van Wageningen University & Research. Hij is voorzitter van de AER: ‘er zijn nog onvoldoende oplossingen voor de vraagstukken rond milieu, klimaat en landschap. Verandering is nodig en gewenst, ook bij de consument van de toekomst. De agrofoodsector wil voorop blijven lopen in de wereld, inspelen op nieuwe ontwikkelingen en de leefomgeving versterken in een verstedelijkende omgeving.’
Om de rol van voedselproducent te blijven vervullen en het hoofd te bieden aan de vraagstukken rond milieu en klimaat zet Flevoland in op gezonde landbouw voor iedereen.
De AER adviseert de Flevolandse partijen over kansrijke ontwikkelingen en hoe zij deze kunnen benutten voor een toekomst met kwalitatief beter, gezond, duurzaam en eerlijk voedsel. Samen wordt gekeken welke richtingen Flevoland kan inslaan en wat nodig is om doelen te bereiken: ‘Doet Flevoland de goede dingen en doet Flevoland dat goed?’
De AER is een onafhankelijk adviserend orgaan van en voor Flevoland en bestaat uit:
- De heer Jan-Nico Appelman, gedeputeerde Provincie Flevoland
- De heer Rob Donker, voorzitter Agrofoodcluster
- De heer Michel Haring, voorzitter Amsterdam Green Campus en hoogleraar Universiteit van Amsterdam
- Mevrouw Hetty Klavers, dijkgraaf Waterschap Zuiderzeeland
- Mevrouw Irene Korting, wethouder Gemeente Dronten
- De heer Arnold Michielsen, regiobestuurder LTO Noord regio West
- De heer Bastiaan Pellikaan, voorzitter College van Bestuur Aeres Groep
- De heer Krijn Poppe, senior economist Wageningen University & Research – voorzitter AER
- De heer Gerjan Snippe, directeur Biobrass Zeewolde
- De heer Nick Vermeer, voorzitter Flevolands Agrarisch Jongeren Kontakt
- De heer Chris de Visser, business developer Wageningen University & Research
*Foto: Fotostudio Wierd