Zakelijk

Eerste paal voor nieuwe productielocatie Zainab Foods in Zeewolde

ZEEWOLDE Zainab Foods heeft donderdag de eerste paal voor een nieuwe productielocatie op bedrijventerrein Horsterparc in Zeewolde geslagen. Het familiebedrijf zet hiermee een volgende stap in de uitbreiding van de productiecapaciteit en duurzame processen.

Zainab Foods is sinds 1986 eigendom van Nasr Joemman, die als chef ook verantwoordelijk is voor de productontwikkeling. Met zijn internationale ervaring in voedselbereiding ontwikkelt hij voortdurend nieuwe producten en smaken. Het bedrijf begon als een kleine bakkerij in Utrecht en groeide uit tot een producent van authentieke Surinaamse, Indiase, Zuid-Amerikaanse, Oosterse snacks en maaltijdcomponenten.

De familie Joeman bij een heipaal met helm in hand.
Foto: Marijn Faas Fotografie

Nasr heeft samen met zijn vrouw Lydia nog steeds een actieve rol binnen het bedrijf. Ook dochters Mushirah en Maimoena werken inmiddels mee.

Bekende producten als roti, bara, kippastei en empanada’s worden op traditionele en authentieke wijze bereid. Ze worden geleverd aan supermarkten, groothandels en de luchtvaartsector, zowel nationaal als internationaal. Binnen het bedrijf werkt een speciale afdeling continu aan het verbeteren van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe gerechten.

De keuze voor Zeewolde is volgens Zainab Foods logisch vanwege de centrale ligging, de ruimte voor uitbreiding en de gastvrije houding van de gemeente. De nieuwe locatie biedt meer capaciteit om te voldoen aan de groeiende vraag, maakt efficiënter en duurzamer produceren mogelijk en biedt ruimte voor innovatie.

Begin 2026 verhuist Zainab Foods naar de nieuwe locatie op Cavalier 3. Voor de familie symboliseert de uitbreiding niet alleen groei en innovatie: “Het symboliseert onze gezamenlijke inzet, ons doorzettingsvermogen, onze passie en de wens om een bedrijf te blijven dat warmte, traditie en toekomst met elkaar verbindt.”