Sport

Vermakelijke wedstrijd brengt VVZ een zege tegen Vios Vaassen

Na een vermakelijke wedstrijd heeft VV Zeewolde een zeer verdiende 4-2 overwinning weten te behalen op Vios Vaassen. Door deze overwinning gaat Zeewolde nog steeds ongeslagen door 2024 heen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ze hierdoor de koppositie hebben weten te behouden.

Zaterdag 16 maart mocht tegenstander Vios Vaassen eens kennis maken met de geweldige sfeer op Sportpark de Horst. Vios Vaassen stond gevestigd op de vijfde plek in de ranglijst en hadden tot dusver tien punten minder behaald dan Zeewolde. Zoals elke week was het doel om deze wedstrijd te winnen. Dit gevoel werd al helemaal versterkt door het teleurstellende 1-1 gelijkspel van vorige week tegen EFC’ 58. Vios was vooraf de enige andere ploeg die net als Zeewolde in 2024 nog ongeslagen was. Na een gewonnen wedstrijd tegen Zwart Wit en een gelijkspel tegen ZAC kwamen zij vol vertrouwen naar Zeewolde. Zeewolde moest dus opnieuw alles op alles zetten om in eigen huis te winnen van deze gevaarlijke tegenstander.

Coach en speler van VVZ, foto van  Michel Zrour

Zeewolde pakte vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief door de bal in bezit te houden. Vios probeerde wel druk op Zeewolde te zetten, maar Zeewolde voetbalde hier heel makkelijk onderuit. In de zestiende minuut kwam de eerste echte kans voor Zeewolde. Denilcon Ramazan wist met zijn snelheid twee tegenstanders voorbij te dribbelen. Eenmaal bij de achterlijn aangekomen keek hij eens omhoog en gaf hij snel de bal voor, daar stond Frits van Esveld helemaal vrij en hij wist de bal mooi in te koppen. Zeewolde stond na zestien minuten spelen 1-0 voor. Helaas lag de bal nog geen tien minuten later achter doelman Martin van Barneveld in het doel. Na een snel geschoten vrije trap vanaf eigen helft was de verdediging van Zeewolde verrast. De bal viel achter de verdediging waar een aanvaller van Vios alert op was. Keeper Martin van Barneveld probeerde een doelpunt nog te voorkomen door ver uit zijn doel te rennen, maar de aanvaller van Vios was net iets eerder bij de bal en kopte hem langs Martin. De speler van Vios kon de bal hierna inschieten voor een open doel. De spelers van Zeewolde stonde even niet op te letten en het stond geheel tegen verwachting in 1-1.

Onnodig gelijkspel tijdens rust

Nadat beide ploegen een doelpunt hadden gescoord was de eerste helft weer wat rustiger geworden. Zeewolde was wat terughoudender geworden en wist geen grote dreiging meer te vormen richting de zestien. Beide ploegen deden wel nog een aantal keer de poging om een afstandsschot te scoren, maar deze schoten werden simpel gepakt door de keepers van de beide teams. Grote kansen waren er verder niet meer gekomen voor Zeewolde en Vios. Zeewolde ging de rust in met een onnodige 1-1 tussenstand.

Na nog geen drie minuten spelen in de tweede helft wist Zeewolde wederom op voorsprong te komen. De bal werd vanaf de linksbuiten positie voorgegeven in het zestien meter gebied. Hier werd de bal aangenomen door Vincent die hem direct doorspeelde naar Yannick. Yannick schoot de bal net op de lat. Gelukkig voor Zeewolde stond in de zestien Collin van den Brink goed gepositioneerd en kon hij vanuit de rebound de bal wel in het doel schieten. Zeewolde stond in de 48 minuut met 2-1 voor.

Ook in de tweede helft was Zeewolde de bovenliggende partij. Net als in de eerste helft probeerde Vios wel de druk op Zeewolde te zetten, maar lukte het ze simpelweg niet om Zeewolde vast te zetten. In de 66e minuut was er weer een moment van onoplettendheid aan de kant van Zeewolde. Dit keer was het bij een ingooi op de helft van Zeewolde. Een middenvelder van Vios rende tussen een middenvelder en een verdediger door de diepte in, waarna de speler van Vios de bal snel naar de middenvelder gooide. Die middenvelder kon de bal in alle ruimte voorgeven op de rechtsbuiten die de zestien was ingekropen. Hij kon van een meter of vijf inkoppen. Weer een onnodig doelpunt wat er toch voor zorgde dat Zeewolde weer op gelijke stand stond.

In minuut 76 was het tijd voor een corner, een ingestudeerde corner. Karim ging achter de bal staan. Hij liet blijken of hij de bal hoog ging voorgeven de drukte in, Maar speelde de bal toch hard over de grond de vrije ruimte in. De bal rolde richting de zestien waar Yannick de bal leek te gaan schieten. Tegen alle verwachting in spreidde hij op het allerlaatste moment zijn benen en liet hij de bal door zijn poortje rollen. Daar waar de bal heen rolde kwam Milan Brüggeman ineens hard aangestormd. Hij had geen directe tegenstander om zich heen en poeierde de bal vanaf randje zestien hard in het doel. De keeper kon niks inbrengen tegen deze ‘vuurpijl’. De stand was nu 3-2 voor Zeewolde.

Druk door VIOS

Na het doelpunt van Zeewolde begon Vios steeds hoger te voetballen. Ze begonnen wat meer druk te zetten en probeerde steeds vaker de zestien in te komen. In minuut 87 kwam de grootste kans van Vios. Deze kans werd met een geweldige redding tegengehouden door keeper Martin van Barneveld. Zeewolde wist dat het heel belangrijk was om deze wedstrijd te winnen en probeerde met zoveel mogelijk spelers te verdedigen. Door de drukte rondom het zestien meter gebied werd het Vios vaak net even te veel en kon Zeewolde de bal onderscheppen. Mede dankzij het hoge voetballen van Vios kon Zeewolde er een paar keer via de counter uit komen. Zo werd ingevallen Ivor Wolters meerdere malen in de diepte aangespeeld. Hij kreeg richting het einde van de wedstrijd nog een hele grote kans op de 3-2. Helaas raakte zijn schot de paal en werd Zeewolde hun voorsprong vooralsnog niet uitgebreid.

In de allerlaatste minuut wist Ivor Wolter toch de score uit te breiden en de wedstrijd daarmee in het slot te gooien. Invaller Enno van Keulen kreeg de bal hoog aangespeeld door Yannick. Enno kopte de bal door naar rechts, waar Ivor helemaal vrij stond. Hij kon zo doorlopen op de keeper en schoof de bal door zijn poortje het doel in. Ivor Wolters zorgde er dus toch nog voor dat Zeewolde een marge van 2 doelpunten wist te pakken. Bijna direct na de aftrap van Vios had het fluitsignaal van scheidsrechter Koen Staarman geklonken. Zeewolde won terecht de wedstrijd tegen Vios Vaassen met een 4-2 eindstand.

Nog steeds koppositie VVZ

Door de overwinning op Vios Vaassen staat Zeewolde nog op de koppositie. De gehele top drie is na deze zaterdagmiddag ongewijzigd. De nummer twee ZAC heeft namelijk met 3-1 weten te winnen van VSCO ’61, en ook Zwart Wit won met 2-1 van ’t Harde. Dit zorgt ervoor dat Zeewolde op dit moment eerste staat met 38 punten, ZAC tweede met 36 punten en Zwart Wit derde met 35 punten. Verder zit OWIOS Zwart Wit stiekem op de hielen. Zij hebben op dit moment 30 punten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Dit betekent dat de top vier redelijk dicht bij elkaar ligt. Zo blijft het spannend bovenin en blijft het zaak om wekelijks de punten binnen te halen. Helaas was vorige week de winstreeks van vijf wedstrijden doorbroken door EFC, maar door de overwinning op Vios staat Zeewolde er nog altijd heel goed voor. Wel is Zeewolde acht wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Een statistiek om heel trots op te mogen zijn als trainer en als team.

Volgende week mag Zeewolde afreizen naar ’t Harde. Hier staat de nummer zeven ’t Harde op Zeewolde te wachten. ’t Harde heeft vorige week tegen de nummer twee ZAC weten te winnen met 3-2. We mogen ze dus bedanken voor het puntverlies van concurrent ZAC. Toch komen de mannen van Aventurin niet om een thee kransje te houden, maar willen ze ook deze wedstrijd winnen. Winnen van de nummer twee doe je niet zomaar, dus het beloofd wederom een spannende wedstrijd te worden. Wij hopen dat er ondanks de uitwedstrijd zoveel mogelijk mensen Zeewolde komen supporten in deze spannende titelstrijd!