Sport

Top 10 plaatsen Nationale CD-indoor Atletiek

Afgelopen weekend stonden 8 atleten van Zeewolde Atletiek aan de start van de Decathlon Nationale CD-indoor, het officieuze Nederlands kampioenschap voor C en D-junioren.

Zaterdag was het de beurt aan Araya Wolfs, Jonathan van Lien, Elin Buitenhuis en Quirijn Pastoor. Alle vier de atleten sloten de dag af met minimaal 1 persoonlijk record. Jonathan van Lien en Araya Wolfs stegen in de kwalificatieronden ver boven zichzelf uit door boven hun record te springen en stoten, waardoor ze aan de finale mee mochten doen. In de finale werd Araya 5e bij het verspringen, en Jonathan 11e van Nederland bij het kogelstoten.

Zondag stonden Rick van der Meer, Jari van der Voorn, Berber Schaap en Martijn Schoemaker klaar om van start te gaan. Berber ging voor de combinatie van de 1500 en kogel. Martijn en Rick gingen de dag uitstekend van start met wederom nieuwe persoonlijke records op de 60 meter horden. Ook in de halve finale wisten ze stand te houden. In de finale raakte Martijn helaas een horde, maar werd knap 8e. Rick liep de hele dag enorm constant, en werd op indrukwekkende wijze 6e. Even daarvoor liep hij 2 seconden van zijn persoonlijk record af op de 800 meter en werd achtste. Jari en Martijn liepen samen de series en halve finale van de 60 meter sprint. Beiden gingen met mooie tijden samen naar de finale. Jari werd heel knap 5e van Nederland. Martijn moest helaas halverwege de 60 meter stoppen vanwege de pijn die hij nog aan de knie had van de finale bij het hordelopen.

Al met al een zeer geslaagd weekend waarbij Zeewolde Atletiek afsloot met 6 finale plekken en 8 keer een top-10 plek van Nederland!

Ondertussen noteerde Selina Franken opnieuw een 1e plaats bij de Abdijcross in Kerkrade, waarmee ze haar hoge positie in het Nationale Crosscircuit weer onderstreept. In Almere werd Carina Pastoor 1e bij de crosscup. Iza de Waal werd eveneens 1e in haar categorie, Senna Kampinga finishte als 3e op de 4km.