Lois heeft hiervoor een GoFundMe pagina opgezet. Hier kan iedereen die dat wil Lois steunen.
Op 9 februari hield ze al een moment voor pers en genodigden waar ze een voorproefje gaf van haar capaciteiten. Ze kon daar uitleggen hoe ze de steak bereid, met welke kruiden en hoe je tot een sappige malse steak kan komen. Een kwestie van meerdere uren.
Haar eerste wedstrijd was in september bij BBQ village in Emmeloord, hier waren meer dan 25 deelnemers uit heel Europa waaronder meervoudig Europees kampioenen. Tijdens de wedstrijd draait het allemaal om de beste steak. De punten worden gegeven op smaak, malsheid, gaarheid en opmaak. Eerst moet er tijdens de steakselectie de beste ribeye worden gekozen, dan moet de steak netjes worden gemaakt, vetrandjes eraf etc. Dan wordt de steak in de juiste kruiden gezet en moet de steak worden gegrild op de BBQ waar de roosters minimaal 300 graden Celsius zijn. Als de steak is zoals je hem wilt hebben wordt de steak ingeleverd in een dichte box en proef de jury zonder te weten wie de steak heeft klaar gemaakt.
Haar vader (Anne) en zijn teamgenoten Mark en Wilco zullen ook meedoen met het Wereldkampioenschap in 2024 in Texas.