Regionieuws

Brandweer Flevoland zoekt nieuwe collega’s

Brandweer Flevoland is hard op zoek naar nieuwe collega’s voor verschillende posten in de regio. Geïnteresseerden die als brandweervrijwilliger aan de slag willen, kunnen zich nu aanmelden. Brandweervrijwilligers staan samen met collega-vrijwilligers 24 uur per dag klaar om de leefomgeving veilig te houden.

Veel mensen denken dat het werken als brandweervrijwilliger lastig te combineren is met bijvoorbeeld hun fulltime baan, flexwerk, studie of gezinsleven. Toch blijkt het werken bij de brandweer voor velen goed te combineren met hun privé- of werksituatie. Dat geldt ook voor Onno Hensen, brandweervrijwilliger in Zeewolde. Overdag werkt Onno als plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering. Onno: ‘Thuiswerken doe ik op de brandweerkazerne. Dan ben ik oproepbaar en wat ook handig is: alle faciliteiten zijn daar aanwezig. Als er een oproep is, dan laat ik alles uit mijn handen vallen en pak ik mijn werk weer op na de inzet. Op basis van m’n agenda geef ik wekelijks aan wanneer ik beschikbaar ben’.

Brandweer Flevoland zoekt nieuwe collega’s

Uitdaging en afwisseling

‘Als brandweervrijwilliger investeert je tijd, maar krijgt er zoveel voor terug’, vertelt Christiaan Blaakmeer, brandweervrijwilliger van de post Rutten. ‘De opleiding tot manschap wordt betaald, je leert nieuwe mensen kennen en maakt onderdeel uit van een hechte groep die zich kenmerkt door betrokkenheid en samenhorigheid. En als brandweer worden we in het dorp op handen gedragen. Het is kortom fantastisch om op deze manier iets voor de maatschappij te kunnen betekenen.’

Opleiding

Nieuwe brandweervrijwilligers die zich aanmelden worden in de avonduren opgeleid tot brandweerman of -vrouw. De opleiding is exact dezelfde als die voor brandweerlieden in vaste dienst. Je leert niet alleen branden blussen, maar ook reanimeren, hulpverlenen bij verkeersongevallen, reddingen uit het water te doen en dieren in nood te redden. Uiteraard moet je een goede conditie hebben en dichtbij de kazerne worden.
Wil jij weten hoe de brandweer in jouw leven past? Brandweer Flevoland denkt graag met je mee. Kijk op www.brandweer.nl/flevoland voor meer informatie en de kazerne bij jou in de buurt.

 

Advertentie