Politiek

Wethouders Hermans en Bron bestuurlijk verantwoordelijk voor mogelijke komst Kazerne

Het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde heeft in haar vergadering van dinsdag 6 juni 2023 besloten dat de wethouders Helmut Hermans van ruimtelijk beleid en Ernst Bron van agrarische zaken vanaf heden verantwoordelijk zullen zijn voor de bestuurlijke behandeling van het dossier Centrale Kazerne Defensie.

Burgemeester Gorter is in zijn rol als voorzitter van het college en de gemeenteraad eerst verantwoordelijke geweest in het dossier Centrale Kazerne Defensie.

Hij onderhield de contacten met het ministerie van defensie en de betrokken acht families.

gemeentehuis van Zeewolde

Op 11 mei 2023 is het dossier Centrale Kazerne Defensie een politiek dossier geworden naar aanleiding van de kamerbrief van de staatsecretaris van defensie en het feit dat de gemeenteraad tijdens een informatieavond officieel is geïnformeerd door het ministerie van defensie over de status van het onderzoek naar de voorkeurslocatie voor een militaire kazerne.

Nu dit proces in formele zin op de politieke agenda komt heeft burgemeester Gorter de wens te kennen gegeven deze politieke rol over te dragen aan een politiek bestuurder binnen het college.  Wethouder Hermans zal politiek het eerste aanspreekpunt zijn.

De rol van burgemeester Gorter zal vanaf nu beperkt blijven tot die van “gastheer” voor bijeenkomsten en in zijn hoedanigheid als voorzitter van de gemeenteraad.  

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie