Zeewolde

Waterscout aangehouden voor maken foto's bij douches Nawaka

Een zestienjarig jeugdlid van Scoutingkamp Nawaka in Zeewolde is zaterdag aangehouden. De jongere zou foto's hebben gemaakt van andere jongeren bij de douches op het terrein.


"De afgelopen dagen hebben we vijf meldingen van grensoverschrijdend gedrag gekregen waarbij de privacy werd geschonden van de jeugdleden", zegt een woordvoerder van Scouting Nederland. "We zijn enorm geschrokken en hebben direct een vertrouwenspersoon ingezet voor de betrokken jongeren."

Het kamp heeft meerdere maatregelen genomen om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen, aldus de woordvoerder. Zo zijn er hekken om de douches geplaatst, is er een verbod ingesteld op het gebruik van mobiele telefoons in en rondom de doucheruimte, is er extra toezicht ingesteld en gaan de douches 's avonds dicht.

Waterscout aangehouden voor maken foto's bij douches Nawaka

Proces-verbaal

Scouting Nederland zegt het onderzoek verder over te laten aan de politie. Op basis van de uitkomsten daarvan beslist de scouting of er nog extra maatregelen worden getroffen tegen de verdachte en wat deze in dat geval inhouden. "De jongere is van het terrein verwijderd en komt ook niet meer terug", zegt de woordvoerder van Scouting Nederland. Voor zover bekend bij de politie zijn de beelden niet op sociale media gedeeld. Tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt.

4500 scouts in Zeewolde

Zo'n 4500 scouts van 7 tot 18 jaar doen de komende dagen allerlei activiteiten op het water van het Nuldernauw bij Zeewolde. Het evenement wordt eens in de vier jaar georganiseerd en duurt nog tot komende woensdag.

 Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie