Zeewolde

Vrijwilligers gezocht die blij worden van taal

Voor het taalproject VoorleesExpress zoekt FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde nieuwe vrijwilligers die blij worden van taal. De vrijwilliger doet taalspelletjes bij een gezin thuis, gaat voorlezen en laat ouders zien hoe je op een aansprekende manier met taal kan omgaan. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer gezinnen geholpen kunnen worden.

Groot effect voor kinderen:
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Juist in deze tijd is het voor gezinnen extra fijn dat het kind op een laagdrempelige manier de (Nederlandse) taal beter leert kennen. FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde zorgt voor begeleiding en de benodigde materialen.

Taalplezier stimuleren in gezin

Waardevolle investering:
Vrijwilliger Sandra vertelt: "Wat geweldig om deel te mogen uitmaken van de VoorleesExpress. Ik merkte dat de sessies echt van nut waren, ik heb duidelijke progressie gezien bij ‘mijn’ voorleeskind in de afgelopen weken.” Uit onderzoek blijkt dat de resultaten van de voorleessessies enorm verrijkend zijn. Een moeder vertelt: “Nu weet ik wat ik kan doen om mijn kind te helpen taal te bevorderen.”

Voorlichtingsbijeenkomst:
Ben je geïnteresseerd in het project en wil je vrijwilliger worden? Je bent welkom op woensdag 21 juni om 11:00 bij de vrijblijvende voorlichtingsbijeenkomst in de bibliotheek. Hier krijg je informatie over het project en kun je al je vragen stellen.

Aanmelden of meer informatie via https://www.flevomeerbibliotheek.nl/vrijwilliger-voorleesexpress-zeewolde of kom langs in de bibliotheek.

(Foto: Taalplezier stimuleren in gezin, Jelle Yntema)

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie