Zeewolde

Toon Hermans Huis staat op omvallen

De Zeewoldense afdeling van het Toon Hermans Huis hoopt op 5 december haar vijftienjarig bestaan te kunnen vieren, maar voorzitter Hans Nobel vreest dat dat er niet van gaat komen. In het LOZ-radioprogramma Goud voor Oud vertelde de preses dat het water inmiddels tot aan de lippen staan.

“Het Toon Hermans Huis zit financieel gezien gigantisch aan de grond”, spreekt Nobel duidelijke woorden. “Als het zo doorgaat en er verandert niets, dan halen we 5 december niet en moeten we op 1 oktober de sleutel inleveren bij Woonpalet.”

Het Toon Hermans Huis is een inloophuis voor mensen die met kanker te maken hebben gehad.

Toon Hermans Huis staat op omvallen

Nobel geeft aan dat steeds meer Zeewoldenaren de weg naar Mazerhard 37 weten te vinden. “De inloop trekt aan en ook jongeren weten het Toon Hermans Huis te vinden en lopen graag even bij ons binnen. Wij heten mensen altijd hartelijk welkom en voorzien ze van wat drinken. We voorzien in een sociale behoefte.”

Maar het geldpotje droogt op. “Het gaat heel slecht met het Toon Hermans Huis. De vaste lasten, die vormen onze grootste kostenpost.” In ruim veertien jaar heeft het Toon Hermans Huis in Zeewolde al veel voor mensen kunnen betekenen, maar nu is er dringend geld nodig. Nobel heeft de voormalige vrienden van het Toon Hermans Huis al gemaild, maar heeft slechts één mailtje teruggekregen. “En waarschijnlijk was dat nog een automatisch ingesteld mailtje, dat aangaf dat het mailadres veranderd was.”

Nobel geeft aan dit voorjaar bij de gemeente te zijn geweest, maar dat het subsidieverzoek niet werd ingewilligd. Daarom richt hij zich tot de inwoner. “En we zijn een ANBI-stichting, dus uw gift kan afgetrokken worden van de belasting.”

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie