Zeewolde

RCN Zeewolde weer wisselpunt voor fietsteams Cycle for Hope

Meer dan 100 wielrenners fietsen van 30 juni t/m 2 juli heel Nederland door tijdens Rondje Nederland.

De deelnemers fietsen in estafettevorm 1200 kilometer in 48 uur en halen daarmee geld op voor verschillende projecten van De Hoop. De teams fietsen ook door Zeewolde en wisselen op 30 juni bij RCN Zeewolde.

Een wisselpunt is onmisbaar binnen het evenement Rondje Nederland. “Een wisselpunt is hard nodig tijdens zo’n bikkeltocht als Rondje Nederland,” vertelt Jeroen van Heusden, coördinator Wisselpunten van Cycle for Hope. “De mannen en vrouwen fietsen voor cliënten en het wisselpunt staat voor hen klaar. Het is een soort kopie van wat we in de zorg bieden.

RCN Zeewolde weer wisselpunt voor fietsteams Cycle for Hope
Foto: Cylcle for Hope

Cliënten bewandelen een zware weg en wij bieden hen een stukje ondersteuning tijdens hun strijd. Dit gebeurt ook bij zo’n wisselpunt. De fietsers frissen zich op, eten en drinken wat en rusten even uit. Hun teamleden springen dan opnieuw op de fiets. We zijn daarom ook ieder jaar weer enorm dankbaar voor de wisselpunten!”

RCN Zeewolde

De meeste fietsers worden donderdag 30 juni verwacht bij RCN Zeewolde tussen 22:00 uur en 22:30 uur. Wie de fietsers live wil volgen kan meekijken via cycleforhope.nl/live.
De deelnemers van Rondje Nederland finishen 2 juli op Dorp De Hoop in Dordrecht.

Cycle for Hope

Rondje Nederland is de grootste tocht van het sponsorevenement Cycle for Hope. Naast Rondje Nederland omvat dit evenement nog negen fietstochten. Met de opbrengst helpt De Hoop mensen die worstelen met een verslaving of psychische problemen. Het afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen.

Meer informatie over Cycle for Hope, het doel, de tochten en inschrijven is te vinden op www.cycleforhope.nl

Advertentie