Zeewolde

Motiemarkt voor een socialer, veiliger of levendiger Zeewolde

Op donderdagavond 16 november organiseerde de gemeenteraad van Zeewolde haar tweejaarlijkse motiemarkt. De bedoeling daarvan is dat burgers – groot en klein – hun idee kunnen presenteren voor een socialer, veiliger of levendiger Zeewolde.

Als de raadsleden enthousiast zijn over een idee kan dat door de raad worden omgezet in een motie. Volgens de aankondiging is in totaal zo’n € 45.000,- beschikbaar voor de uitvoering daarvan, al hoorden we tijdens deze avond ook al het bedrag van € 50.000,- vallen. Hoe dan ook, de ideeën moeten het natuurlijk wel waard zijn.

De burgemeester en enkele wethouders waren bij de start aanwezig en de gemeenteraadleden lieten zich grondig over de plannen informeren. Die bestreken een breed gebied, van een maquette van Zeewolde in de bibliotheek via chatbankjes op zonnepanelen met usb-opladermogelijkheid tot bijvoorbeeld voorzieningen voor het lozen van hondenpoepzakjes in de Schelpenbuurt. In de “wandelgangen” viel te beluisteren dat er best wel kansrijke ideeën waren.

Drukte tijdens de motiemarkt in Zeewolde

Op 15 februari 2024 zal er een oordeelsvormende avond plaatsvinden. In de gemeenteraadsvergadering van 29 februari daaropvolgend (zo’n schrikkeldag moet immers ook gevuld worden) zal worden besloten of de ideeën worden uitgevoerd.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie