Zeewolde

Koninklijke onderscheiding voor Paul Vale

Op zaterdag 18 november werd de heer Paul Vale benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Deze koninklijke onderscheiding werd door burgemeester Gerrit Jan Gorter in de brandweerkazerne aan hem uitgereikt tijdens zijn afscheid van de vrijwillige brandweer. Vanwege het bereiken van de 60-jarige leeftijd nam Paul Vale op zijn verjaardag afscheid van de brandweer Zeewolde. In een bomvolle kantine werd het feestje gevierd.

Toen burgemeester Gerrit Jan Gorter ook binnenkwam begonnen puzzelstukjes op hun plaats te vallen. Hij kwam hem niet alleen feliciteren met zijn verjaardag, maar na het plechtig omdraaien van de penning onderaan de ambtsketen vertelde hij dat het de koning had behaagd Paul Vale te benoemen als lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Gorter met paul Vale in zijn brandweer tenue met zijn lintje opgespeld

De verdiensten daarvoor werden duidelijk benoemd en kwamen samengevat neer op al die functies die hij niet alleen in Zeewolde, maar ook ver daarbuiten had vervuld voor de brandweer, het Rode Kruis, de scouting en als koster van de parochie Sterre der Zee Zeewolde.

Daarna kregen andere sprekers nog de kans karakteristieke eigenschappen van de heer Vale te benoemen. Uiteraard werden hij en zijn echtgenote ook nog in de bloemetjes gezet.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie