Zeewolde

De weersverwachting van Florian Polak tot 9 juni

 We hebben een droge en redelijk zonovergoten week achter de rug. We hebben de meteorologische lente achter ons gelaten en bevinden ons nu in de meteorologische zomer. Het is echter nog wachten op de eerste zomerse dag (Tmax > 25°C). Mogen we de eerste zomerse dag deze week verwachten?

Vandaag is er veel ruimte voor de zon. In de middag ontstaan een paar vriendelijke stapelwolken. Er ligt echter ook een pakket met bewolking boven de Noordzee, waar de weermodellen het de afgelopen week ook heel moeilijk mee hadden. Het is vandaag, maar ook de komende dagen, onzeker hoe ver deze bewolking naar het zuiden afzakt. De wind waait vanochtend vrij matig vanuit een noordoostelijke richting en draait vanmiddag naar het noorden om aan te sterken tot een matige windkracht 4. Hierdoor kan de temperatuur niet maximaal oplopen en stokt het kwik bij 20 tot 21°C. Gaan we verder landinwaarts, waar deze noordenwind minder effect heeft, dan kan de temperatuur oplopen tot 24°C.

Weersoverzicht van maandag tot en met vrijdag

Maandag
Op maandag is er opnieuw veel ruimte voor de zon. In de middag kunnen door de dagelijkse gang opnieuw wat stapelwolkjes ontstaan. De wind draait overdag van het noordoosten naar het noord-noordwesten en wordt dan matig. De temperatuur komt dus niet verder dan 19 tot 20°C.

Dinsdag
Dinsdag zien we een afwisseling van zon en wolken, het blijft ook gewoon droog. De laatste neerslag viel in Zeewolde op woensdag 17 mei, toch alweer bijna 3 weken geleden. Het wordt zo’n 20 tot 21°C en de wind draait weer naar het noorden overdag (4 BFT). Al met al best aardig weer voor de start van de Avondvierdaagse!

Woensdag
Op woensdag is er in de ochtend bewolking aanwezig, die in de middag weer verdwijnt. De temperatuur komt opnieuw uit rond 21°C. Er is echter ook kans op hardnekkige bewolking, zoals we afgelopen week ook gezien hebben. Mocht dit scenario uitkomen, dan hoeven we op niet meer te rekenen dan 17°C. Het begint een repeterend verhaal te worden, maar de wind draait overdag opnieuw van het noordoosten naar het noorden.

Donderdag
Op donderdag waait de wind wel de hele dag uit dezelfde richting, namelijk noordoost. Dit is een warmere en drogere aanvoerrichting, maar dit merken we niet direct. Meestal duurt dit een paar dagen. Er is veel ruimte voor de zon en dit merken we ook meteen aan de temperatuur, die stijgt tot 23°C.

Vrijdag
Vrijdag lijkt de wind naar het oost-noordoosten te draaien. Er is opnieuw veel ruimte voor de zon. Het kwik stijgt tot maar liefst 26°C! Waarschijnlijk kunnen we vrijdag dus de eerste zomerse dag van 2023 noteren. Het belooft een pittige slotdag te worden voor de lopers van de Avondvierdaagse.

Het weekend
In en na het weekend bestaat er wat onzekerheid in de windrichting. De wind lijkt de oosthoek op te blijven zoeken. Hierdoor komen temperaturen uit tussen 25 en 30°C. We zien echter ook een kans dat de wind weer terugdraait naar het noorden. Mocht dit gebeuren, dan gaat de temperatuur juist weer wat naar beneden. Wat wel vaststaat, is dat het de komende tijd droog blijft en dat er veel ruimte is voor de zon, pas na volgend weekend zien we een toenemende kans op (onweers)buien. Al met al, prima weer de komende week! Geniet ervan en tot de volgende keer!

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie