Zeewolde

Alpe d’HuZes krijgt plots ‘andere lading’ voor FriendZ-teamcaptain Iris Blaauw

De komende editie van Alpe d’HuZes is voor Team FriendZ ineens in een heel ander daglicht komen te staan. Teamcaptain Iris Blaauw is trots dat zij straks met haar zoon en drie vriendinnen de Alpe d’Huez mag beklimmen, maar “één vriendin heeft inmiddels zelf kanker en gaat na ons bezoek aan de Alp het behandelingstraject in”.

Voor het tweede jaar op rij maakt Iris Blaauw zich op voor de reis naar de Alpe d’Huez. De Zeewoldense heeft in haar omgeving een aantal mensen verloren aan kanker en dat was vorig jaar voor haar de trigger om met vriendin Edith van de Beek naar Frankrijk te gaan.

Alpe d’HuZes krijgt plots ‘andere lading’ voor FriendZ-teamcaptain Iris Blaauw

“Toen wij vorig jaar vertrokken, hadden we al besloten dat we dit jaar weer zouden gaan. Vorig jaar hebben we ‘m gelopen in een roes; nu weten we wat ons te wachten staat en kun je volgens mij op een andere manier genieten van het evenement.”

Eén van de bijzondere aspecten aan deze tweede keer is dat zoon Steven ook meegaat. “Hij heeft het vorig jaar vanaf de zijlijn meegemaakt en wilde nu ook graag mee.” Dat zorgde er echter wel voor dat de teamnaam ‘Alpe d’HuZusjes’ veranderd moest worden. “We hebben gekozen voor FriendZ, met de Z van Zeewolde.”

‘We’ is in dit geval dus Iris Blaauw, Steven Blaauw, Edith van de Beek, Monique Koelewijn en Ingrid Vlaming. Bij laatstgenoemde sloeg recentelijk het onheil toe. “Daardoor krijgt deze reis wel weer een andere lading”, erkent Iris Blaauw. “Maar Ingrid heeft direct gezegd: ‘Wat er gebeurt, gebeurt er, maar ik ga die berg op.’”

Team FriendZ is komende zondag te gast in het LOZ-radioprogramma WWW@Zondagmorgen.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie