112 Zeewolde

Veel verkeersongevallen zonder gewonden

Over de periode van 9 tot 23 november meldde de politie op het politiepersuur een aantal verkeersongevallen waarbij gelukkig geen gewonden zijn te betreuren.

Op vrijdag 10 november om half negen ’s avonds werd een 18-jarige bestuurder op de Nijkerkerweg ter hoogte van de Flediteweg afgesneden door een witte personenauto en kwam vervolgens in de sloot langs de weg terecht. De drie inzittenden konden helaas geen andere bijzonderheden geven dan dat die auto was doorgereden in de richting van Nijkerk.

Logo van de Politie op de gele banden zoals het op de kleding zit

Uiteraard wordt aangifte gedaan van het verlaten van de plaats van het ongeval. De auto is door een berger uit de sloot gehaald.

Op zaterdag 11 november vond rond 16.00 uur een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de kruising Gelderseweg – Industrieweg. Een 27-jarige bestuurder uit Zeewolde wilde vanaf de Industrieweg de Gelderseweg oprijden en zag hierbij de auto van een 25-jarige plaatsgenoot over het hoofd. Gelukkig was er alleen materiële schade. Een van de auto’s is door een berger afgevoerd, de andere een parkeerplaats opgeduwd.

Maandag 13 november om half drie ’s middags zag een 43-jarige inwoner van Bodegraven een botsabsorber over het hoofd. Dit voertuig was op de Gelderseweg aanwezig om daar de medewerkers die het gras langs de weg moesten maaien te beschermen. Zo’n absorber is doorgaans niet makkelijk over het hoofd te zien, maar toch was hij deze chauffeur om de een of andere reden wel ontgaan. Zowel de wegwerkers als de automobilist bleven ongedeerd. De auto moest worden afgesleept.

Diezelfde dag, een kwartiertje later, kwam een 56-jarige vrachtwagenbestuurder uit Balk op de Larserweg bij de kruising met de Gelderseweg tot de ontdekking dat hij verkeerd was voorgesorteerd. Dit was voor hem reden om achteruit te gaan rijden om van rijstrook te kunnen wisselen. Helaas merkte hij niet op dat achter zijn vrachtwagen nog een auto stond. Het was even schrikken voor de 52-jarige Zwollenaar van die auto, maar het bleef beperkt tot materiële schade en na het uitwisselen van gegevens konden beiden hun weg vervolgen.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie