Regionieuws

Kinderambassadeurs van de Natuur maken podcast

De Kinderambassadeurs van de Natuur hebben hun laatste workshop binnen het programma tot ambassadeur afgerond. In het Voedselbos in Emmeloord leerden ze wat een podcast is en namen ze er een op. Ook ontvingen zij hun officiële Kinderambassadeur van de Natuur-certificaat van IVN Natuureducatie. De podcast is vanaf deze week te beluisteren.

In het Voedselbos is van alles te zien, zoals grazende schapen achter het hek, zoemende insecten bij het enorme bijenhotel en veel fruitbomen met nog kleine appels en peren eraan. Maar hoe breng je die prachtige omgeving over zonder gebruik te maken van beeld? Want bij een podcast gebruik je geen beelden, maar juist spraak en geluiden. In het Voedselbos gingen Bram, Jelle, Juhlius, Kirsten, Larissa en Lars op zoek naar een mooie plek of een leuk beestje waar ze een podcast over zouden kunnen maken. Met als tips: omschrijf vooral goed wat je allemaal ziet en doet. Door te stampen op de grond of te ritselen met bladeren konden ze leuke geluidseffecten creëren.

Samen met WEL in Flevoland werd er vervolgens een volwaardige podcastaflevering gemaakt over de ervaringen binnen het Kinderambassadeur-traject. Net als IVN acht WEL in Flevoland de natuur als een belangrijk onderdeel van het leven. Het draagt zelfs bij aan de Positieve Gezondheid: je wordt er gelukkig en blij van. Een positieve bijdrage aan de algehele gezondheid dus.

De podcast werd professioneel aangepakt met goede opnameapparatuur en ook werd er gefilmd. De camera’s en microfoons zorgden aan het begin voor wat zenuwen bij de Kinderambassadeurs, maar die zakten al snel. Kinderambassadeur Larissa: “Uiteindelijk viel het heel erg mee om voor de camera te staan”. Gelukkig ook maar, want er zijn onder de Kinderambassadeurs ambities om op TV te komen. “Wie weet zien we over 10 jaar Bram in het Wild,” lacht fotograaf Michel Boeijen, die net als in april ook nu aanwezig was. Een mooie podcastaflevering is het resultaat. Deze is te bekijken via YouTube.

Aan het einde van de workshop kregen de kinderen een certificaat, wat hen officieel Kinderambassadeurs van de Natuur maakte. In het traject hebben ze geleerd waarom is de natuur zo belangrijk voor ons en welke dieren in Flevoland leven. Het verhaal dat zij buiten hebben gezien, leerden ze door middel van filmpjes, foto’s en social media te vertellen. Om daarmee het verhaal van de natuur door te kunnen geven aan hun omgeving.

De aftermovie van het gehele project is te bekijken via YouTube.

Advertentie