Door de levering van wethouders door 'Leefbaar' en een eerdere wisseling kwam hij echter in beeld. “Jeroen van der Wals en Pieter Jan Hilbers stonden nog boven mij, maar Jeroen is verhuisd naar Almere en Pieter Jan heeft een drukke baan. Daarom werd ik de optie,” licht Visser zijn keuze toe.
Controlesystemen
Als bestuurslid van Leefbaar Zeewolde hoorde de 72-jarige plaatsgenoot natuurlijk al veel, maar nu zit hij midden in de politieke arena. Gezien zijn financiële achtergrond zal niemand vreemd opkijken wanneer Visser zich al snel aanmeldde voor de auditcommissie, het controleorgaan tussen de accountant en de gemeente. “Zeewolde doet via Meerinzicht veel diensten samen met Harderwijk en Ermelo. Als je dingen uitbesteedt, moet je erop vertrouwen dat dit goed gebeurt. Het kan complex worden, want er zijn veel databases. Toen we hoorden van een kleine communicatiefout in Harderwijk waardoor te veel energietoeslag is uitbetaald, beseften we dat de controlesystemen weer gefaald hebben. Je moet goed weten welke procedures gevolgd moeten worden om alles zo zuiver mogelijk te houden.” Onderwerpen waar Visser ook graag over meepraat zijn Wmo, ict en afval en milieu. “En gezien mijn leeftijd wil ik me ook bezighouden met gezond ouder worden in dit dorp. Wie weet wat ik daarin kan betekenen…”
Luisteren
De kazerne blijft ongetwijfeld een onderwerp wat de gemoederen en dus ook de gemeentelijke politiek in 2024 bezig blijft houden. “Wij als Leefbaar Zeewolde waren er al snel over eens dat de locatie bij de Nijkerkerbrug voor ons geen optie was,” laat Visser zien aan welke kant hij staat. “Alleen worden de besluiten erover in Den Haag genomen. Wij kunnen echter wel vragen of men daar naar ons wil luisteren.” Visser houdt zich vast aan hoe het met Meta ging. “Toen hebben wij ons ook laten horen. Wij waren als partij het duidelijkst; niet voor niets zijn wij als protestpartij ontstaan. Toen onze fractie nog informatie verzamelde, zeiden wij als bestuur al dat Meta niet bij onze partij en ons dorp paste.”
Groei
Net als zijn partij wil Visser dat kinderen en kleinkinderen in Zeewolde moeten kunnen blijven wonen, maar dat de groei ‘beheersbaar’ blijft. Een Oosterwold of uit de kluiten gewassen Eemstad moet hij nog zien gebeuren. “Twintig jaar geleden werkte ik bij Zorg op Almere. Toen had men het over 300.000 inwoners. Ook zou er een spoorlijn van Almere naar Amersfoort komen. Die is er nooit gekomen en die enorme groei is eveneens uitgebleven. En nu praten over 100.000 woningen en dan ook nog een vliegveld? Dat bijt elkaar toch? Voor ons is het zaak de belangen van onze inwoners te behartigen.”